Hoe werkt Factoring?

Benieuwd hoe Factoring werkt, of waar dit voor staat? Factoring is het bedrijf waar Dirk Scheringa factoring aanbiedt. Het staat voor een vlotte en professionele werkwijze om uw debiteurenbeheer uit handen te geven. Factoring werkt aan de hand van 4 stappen:

U verstuurt uw factuur (met rekeningnummer van Factoring), zowel naar uw debiteur als naar Factoring
U ontvangt direct 90% van het factuurbedrag van Factoring
DS Factoring voert op zakelijke wijze voor u het debiteurenbeheer
Uw debiteur betaalt het factuurbedrag aan Factoring, waarna u de overige 10% van het factuurbedrag ontvangt, minus het factorloon.

Factuur versturen aan Factoring

Wilt u gebruik maken van Factoring? U kunt uw factuur (met rekeningnummer Factoring) gewoon aan uw debiteur blijven versturen zoals u dat gewend bent. Daarnaast stuurt u Factoring een elektronische versie, zodat Factoring kan inzien of uw factuur de juiste betalingsinformatie bevat voor de debiteur en deze in de administratie kan worden opgenomen.

Ontvang uw factuurbedrag

Binnen 24 uur nadat u uw factuur aan Factoring heeft verstuurd, ontvangt u 90% van het factuurbedrag. De overige 10% ontvangt u nadat de debiteur Factoring heeft betaald, minus het factorloon. Dit factorloon wordt ingehouden om twee redenen. Enerzijds geldt het als vergoeding voor de overname van het debiteurenbeheer, daarnaast is het een vergoeding voor de snelheid waarmee u het factuurbedrag ontvangt. U heeft er binnen 24 uur de beschikking over, zodat u direct een nieuwe investering kunt doen of zodat uw cashflow niet in gevaar komt. Dat biedt rust en zorgt ervoor dat u zorgeloos door kunt gaan met uw onderneming.

Zakelijk debiteurenbeheer

Factoring voert vervolgens het debiteurenbeheer voor u, uiteraard op een zakelijke wijze. Bij eventuele problemen, onduidelijkheden of betwistingen met betrekking tot de factuur kunt u een terugkoppeling verwachten. De zakelijke en professionele houding van Factoring zorgt ervoor dat u de goede relatie met uw debiteur behoudt.

Betaling van uw factuur aan Factoring

Uw debiteur betaalt de factuur uiteindelijk rechtstreeks aan Factoring. Nadat de factuur is voldaan, is deze afgehandeld. U heeft de mogelijkheid om nieuwe facturen bij Factoring in te brengen, zodat u ook de betalingen daarvan op korte termijn zult ontvangen. Factoring helpt u op die manier ervoor te zorgen dat u een gezonde cashflow kunt behouden, of dat u direct nieuwe investeringen kunt doen zodra u de facturen voor uw werkzaamheden of de geleverde producten en diensten heeft verstuurd.

Wilt u gebruik maken van factoring of gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Neem contact op, wij horen graag van u!

* Verplicht veld