Dirk Scheringa is jarenlang eigenaar geweest van een museum. Vanaf februari 1997 was hij eigenaar van het Frisia Museum; in juli 2005 kreeg dit museum de naam Scheringa Museum Voor Realisme. Nog steeds heeft hij een prachtige verzameling aan hedendaagse kunst. Hij geniet er dan ook erg van als hij de hand kan leggen op een mooi, bijzonder of uitgesproken werk van de meest uiteenlopende kunstenaars.

Graag maakt hij u deelgenoot van deze passie door een aantal van deze stukken ook aan u aan te bieden;

Indien u belangstelling voor een van de beelden heeft, kun u uw interesse direct kenbaar maken door het contactformulier in te vullen. Hieronder ziet u een overzicht en een korte omschrijving van ieder object.


Pater Valentinus Paquay – zwaar zuiver koper icoon – 30 cm – 4,6 kg

Jean-Louis Paquay, beter bekend als Pater Valentinus Paquay of het Heilig paterke, werd in Tongeren geboren op 17 november 1828. Hij trad binnen bij de franciscanen en oefende gedurende 50 jaar zijn ambt uit in Hasselt.
Hij stierf op 1 januari 1905. In de volksmond was hij “ het heilig paterke” beroemd om zijn gave van profetie en zijn soms verbazende kennis van gewetenstoestand van zijn biechtelingen.
Onmiddellijk na zijn dood werd het proces van heiligverklaring ingezet.
Op 9 november 2003 werd hij zalig verklaard door paus Johannes Paulus II.
De grafkapel en het museum van Pater Valentinus Paquay in de Minderbroederskerk trekken jaarlijks duizenden bezoekers.

Afmetingen: H 30cm, B 18,5cm, D 7cm
Gewicht: 4648 gram
Materiaal: koper
Herkomst: België
In goede staat met geringe sporen van ouderdom.

Interesse? Neem contact met ons op!