Hoe werkt DS Factoring?

Benieuwd hoe DS Factoring werkt, of waar dit voor staat? DS Factoring is het bedrijf waar Dirk Scheringa factoring aanbiedt. Het staat voor een vlotte en professionele werkwijze om uw debiteurenbeheer uit handen te geven. DS Factoring werkt aan de hand van 4 stappen:

  1. U verstuurt uw factuur (met rekeningnummer van de factoringmaatschappij), zowel naar uw debiteur als naar de factoringmaatschappij
  2. U ontvangt direct het factuurbedrag
  3. De factoringmaatschappij voert op zakelijke wijze voor u het debiteurenbeheer
  4. Uw debiteur betaalt het factuurbedrag aan de factoringmaatschappij.

Factuur versturen aan de factoringmaatschappij

Wilt u gebruik maken van Factoring? U kunt uw factuur (met rekeningnummer van de factoringmaatschappij) gewoon aan uw debiteur blijven versturen zoals u dat gewend bent. Daarnaast stuurt u de factoringmaatschappij een elektronische versie, zodat de factoringmaatschappij kan inzien of uw factuur de juiste betalingsinformatie bevat voor de debiteur en deze in de administratie kan worden opgenomen.

Ontvang uw factuurbedrag

Binnen 24 uur nadat u uw factuur aan de factoringmaatschappij heeft verstuurd, ontvangt u het factuurbedrag. U heeft er binnen 24 uur de beschikking over, zodat u direct een nieuwe investering kunt doen of zodat uw cashflow niet in gevaar komt. Dat biedt rust en zorgt ervoor dat u zorgeloos door kunt gaan met uw onderneming.

Zakelijk debiteurenbeheer

De factoringmaatschappij voert vervolgens het debiteurenbeheer voor u, uiteraard op een zakelijke wijze. Bij eventuele problemen, onduidelijkheden of disputen met betrekking tot de factuur kunt u een terugkoppeling verwachten. De zakelijke en professionele houding van de factoringmaatschappij zorgt ervoor dat u de goede relatie met uw debiteur behoudt.

Betaling van uw factuur aan de factoringmaatschappij

Uw debiteur betaalt de factuur uiteindelijk rechtstreeks aan de factoringmaatschappij. Nadat de factuur is voldaan, is deze afgehandeld. Factoring helpt u op die manier ervoor te zorgen dat u een gezonde cashflow kunt behouden, of dat u direct nieuwe investeringen kunt doen zodra u de facturen voor uw werkzaamheden of de geleverde producten en diensten heeft verstuurd.

Wilt u gebruik maken van factoring of gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Neem contact op, wij horen graag van u!    Vul onderstaand formulier in of mail dirk@dirkscheringa.nl of bel 06 53 44 02 09

    * Verplicht veld