Dirk als ondernemer

Dirk Scheringa is in 2007 uitgeroepen tot CEO van het Jaar in de categorieën Allround en Innovatie; hij had toen reeds 30 jaar ervaring als ondernemer. Inmiddels is hij ereburger van de gemeente Alkmaar, officier in de Orde van Oranje Nassau, erevoorzitter van voetbalclub AZ en winnaar van diverse ondernemers- en kunstprijzen. Bovendien is hij nog altijd een innovatief ondernemer met een enorme drive en brede interesse.

Dirk Scheringa laat zich als ondernemer inspireren door onder meer Richard Branson, Jack Welch en Barack Obama. Dirk leidde eerder 50 bedrijven en staat bekend als een serial entrepreneur. Tot zijn grootste successen behoren de landstitel voor AZ, de opbouw van de DSB groep en het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek.

Dirks ervaring als serial entrepreneur

Dirk Scheringa is een ware serial entrepreneur. Tot op heden heeft hij 50 bedrijven geleid, waaruit hij en enorm zakelijk netwerk heeft opgebouwd. Binnen zijn ondernemingen gaf hij leiding aan onder andere Gerrit Zalm en Louis van Gaal. Hij bouwde een sportorganisatie op waar wereldkampioenen als Marianne Vos en Marianne Timmer uit voortkwamen, net als de successen van Mark Tuitert en Shani Davis.

AZ: van Eerste Divisie tot landskampioen

Dirk Scheringa was als ondernemer 16 jaar lang de voorzitter van voetbalclub AZ, die tijdens zijn aantreden speelde in de Eerste Divisie. Hij werkte aan een professionele sportorganisatie en zette als ondernemer de lijnen uit, wat een stabiele basis bleek voor promotie naar de Eredivisie. Als kroon op het werk behaalde AZ met coach Louis van Gaal onder leiding van Dirk Scheringa de landstitel, die hem de waarderingen erevoorzitter van de club en ereburger van de stad Alkmaar opleverde.

Uitgebreid netwerk

Dirk Scheringa beschikt als ondernemer over een zeer uitgebreid zakelijk netwerk, met zowel hoofdrolspelers in het bedrijfsleven als invloedrijke investeerders. Dirk beschikt over tientallen jaren ondernemerservaring en zorgt er met zijn netwerk voor dat ondernemers en investeerders elkaar weten te vinden.

Dirk coacht op dit moment verschillende bedrijven, waaronder DS Factoring gericht op het factoren voor ondernemers. Daarnaast houdt hij lezingen en speelt hij een sleutelrol bij investeringen in jonge ondernemingen. Dirk participeert in ondernemingen en helpt deze te groeien. De kennis en ervaring vanuit het ondernemen zijn van grote toegevoegde waarde voor tal van andere enthousiaste ondernemers.

Wilt u meer weten over Dirk als ondernemer, of eens spreken over de mogelijkheden tot samenwerken? Neem gewoon eens vrijblijvend contact op!    Vul onderstaand formulier in of mail dirk@dirkscheringa.nl of bel 06 53 44 02 09

    * Verplicht veld